伤城文章网 > 其它课程 > 2012-2013学年浙江省余姚中学高一上学期期中英语试卷

2012-2013学年浙江省余姚中学高一上学期期中英语试卷


2012 学年度

余姚中学 第 一学 期

高一英语期中试卷

第一卷(三部分,共 100 分) 第一部分:听力 (共两节,满分 30 分) 第一节 (共 5 小题,每小题 1.5 分,满分 7.5 分) 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最 佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题 和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 1. Where does the conversation probably take place? A. At a concert. B. At a café . C. In a library. 2. What kind of sport does the girl like best? A. Swimming. B. Hiking. C. Horse riding. 3. What is John probably doing now? A. Driving home. B. Shopping. C. Working. 4. What is the man probably? A. A traffic policeman. B. A hotel manager. C. A caféwaiter. 5. Why does the girl get up so early? A. To make breakfast. B. To do exercise. C. To have a lecture. 第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个 选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个 小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料,回答第 6、7 题。 6. Why does the girl’s mother dislike the puppy? A. The puppy is expensive. B. The puppy is dirty and naughty. C. She is afraid of the puppy. 7. What will the girl do? A. Buy a white dog. B. Ask her mother. C. Pay 50 yuan for a puppy. 听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题。 8. What is the girl looking for a website for? A. Introducing Thailand. B. Booking air tickets. C. Buying books. 9. How can you confirm your booking information? A. By mobile phone. B. By microblog. C. By letter. 10. What service doesn’t the website offer? A. E-tickets. B. Hotel booking. C. Travel guidance. 听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。 11. What do we know about the clerk? A. He is short with long hair.
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

B. He works in a bank. C. He makes the woman angry. 12. Why does the clerk refuse to help the woman? A. He’s talking on the phone. B. He’s looking for snacks. C. He’s having a rest. 13. What does the woman want the manager to do? A. Apologize to her. B. Fire the clerk. C. Improve the quality of service. 听 9 段材料,回答第 14 至 16 题。 14. Why do American students have part-time jobs? A. To pay for high tuition. B. To get working experience. C. To save money for shopping. 15. Where will most students do part-time jobs? A. In hotels. B. In coffee shops. C. On campus. 16. How much can a student earn by working 12 hours? A. 96 dollars. B. 80 dollars. C.120 dollars. 听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。 17. What kind of company is it? A. A decoration company. B. A paint company. C. A furniture company. 18. Which of the following is true about the lab? A. It’s smelly and noisy. B. It’s big and quiet. C. It’s small and noisy. 19. What requirements does the company have for applicants? A. Being good at writing and computers. B. Efficient, accurate ad honest. C. Experience of working with foreigners. 20. How is the scientist’s work? A. Relaxing. B. Dangerous. C. Highly-paid. 第二部分:英语知识运用(共两节,满分 30 分) 第一节 单项填空(共 20 小题,每小题 0.5 分,满分 10 分) 从 A、B、C、D 四个选项中,选出适合空白处的最佳选项。 21. ---Have you seen _____ pen? I left it here this morning. ---Is it ______ black one? I think I saw it somewhere. A. a; the B. the; the C. the; a D. a; a 22. Though _____ to see us, the professor gave us a warm welcome. A. surprising B. was surprised C. surprised D. being surprised 23. John’s success has nothing to do with good luck. It is years of hard work _____has made him what he is today. A. why B. that C. when D. which 24. It was the second time we _____ in holding such important parties.
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

A. succeed B. had succeeded C. succeeded D. have succeeded 25. ---You are always full of ______. Can you tell me the secret? ---Taking plenty of exercise every day. A. power B. strength C. force D. energy 26. He said that he had visited the World Expo ______. A. two weeks before B. last week C. a week ago D. before two weeks 27. --- Do you think it’s a good idea to make friends with your students? --- _____, I do. I think it’s a great idea. A. Really B. Obviously C. Actually D. Generally 28. Ten minutes has been made full _____ of ______ the problem. A. use; to study B. using; studying C. to use; to study D. use; studying 29. The general _____ that they seize the city before dawn. A. hoped B. decided C. announced D. commanded 30. A great number of students______ said they were forced to practice the piano. A. to question B. to be questioned C. questioned D. questioning 31. Though he _____ many difficulties on his way to becoming a doctor, he never gave up his dream. A. came to B. came across C. came about D. came out 32. Mrs. Black took her children to ______ place ____ she visited two years ago. A. the same; that B. the same; as C. the same; where D. as the same; as 33. As I know, there is ______ student in this school. A. no a B. not such C. no such a D. no such 34. ---Aidan, you have been said that you wouldn’t help your friends. --- I don’t ______ what people think. A. care for B. care about C. care of D. care at 35. He and his wife are of the same _______; they both want their son to go to college. A. soul B. spirit C. heart D. mind 36. How pleasant the picture is to ______. A. be looked at B. for looking at C. look at D. looking at 37. Mary insisted she ______ right and that Jack ________to her. A. be; said sorry B. was; say sorry C. be; say sorry D. was; said sorry 38. I _____ Beijing in a few days. Do you know when the earliest plane ________?. A. am leaving for; takes off B. leaves for; takes off C. am leaving for; is taking off D. leave for; is taking off 39. He placed his bike in front of their building _____, but when he came out, he found it _____. A. in general; lost B. as usual ; missed C. as a result; losing D. as usual; missing 40. When the term is coming to an end, many students can’t ______ their vacation. A. to wait for B. wait C. wait for D. wait to 第二节:完形填空(共 20 小题,每小题 1 分, 满分 20 分) 阅读下面短文,从短文后所给各题的四个选项(A、B、C、D)中选出能填入空白处的最佳 选项。 You Did More Than Carry My Books
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

Mark was walking home from school one day when he noticed a boy ahead of him had dropped all of the books he was carrying, along with a baseball bat and several other things. Mark 41 down and helped the boy pick up these articles. 42 they were going the same way, he helped to carry some of them for him. As they walked Mark 43 the boy's name was Bill, that he 44 computer games, baseball and history, that he was having a lot of 45 with his other subjects and that he had just broken 46 with his girl friend. They arrived at Bill's home first and Mark was 47 in for a Coke and to watch some television. The afternoon passed 48 with a few laughs and some shared small talk, and then Mark went home. They 49 to see each other around school, had lunch together once or twice, and then both ended up from the same high school. Just three weeks before 50 , Bill asked Mark if they 51 talk. Bill 52 him of the day years ago when they had first met. “Do you 53 wonder why I was carrying so many things home that day?” asked Bill. “You see, I 54 out my locker because I didn't want to leave a mess (脏乱) 55 anyone else. I had planned to run away and I was going home to 56 my things. But after we spent some time together 57 and laughing, I realized that 58 I had done that, I would have 59 a new friend and missed all the fun we would have together. So you see, Mark, when you picked up my books that day, you did a lot more. You 60 my life.” 41. A. fell B. sat C. lay D. knelt 42. A. Although B. Since C. After D. Until 43. A. discovered B. realized C. said D. decided 44. A. played B. loved C. tried D. made 45. A. questions B. ideas C. trouble D. doubt 46. A. up B. out C. off D. away 47. A. called B. helped C. invited D. allowed 48. A. peacefully B. willingly C. freely D. pleasantly 49. A. continued B. agreed C. forced D. offered 50. A. graduation B. movement C. separation D. vacation 51. A. would B. should C. could D. must 52. A .demanded B. reminded C. removed D. asked 53. A. ever B. usually C. even D. never 54. A. checked B. took C. cleaned D. put 55. A. over B. into C. with D. for 56. A. find B. pick C. pack D. hold 57. A. talking B. playing C. reading D. watching 58. A. before B. if C. while D. as 59. A. forgotten B. passed C. left D. lost 60. A. helped B. recovered C. improved D. changed 第三部分:阅读理解(每小题 2 分,满分 40 分) 第一节:阅读下列材料,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项,并 在答题纸上将该选项标号涂黑。 A When I was a boy, I belonged to the Boy Scouts(童子军),so I used to go camping every summer, and once something happened which I have never been able to explain. We were camping in a place above a river. After arriving, we all rushed down to the river and
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

had a swim. Standing by the river, we noticed that it was surrounded by cliffs (悬崖).If someone wanted to reach the river at this point, he had to walk past our camp. Several days later, the scoutmaster had to be away for a day. That afternoon, we had supper early. We were sitting round the fire, eating and talking, when a man walked past and went down towards the river. We all felt that this man looked very strange, but, because each of us was afraid of looking very stupid, no one said anything. We ate rather slowly, taking as long as possible. After finishing, we collected our plates together so that we could take them to the river where we always washed them. But no one moved towards the river, we stood looking at each other ashamed. Then all shouting at once, we began talking about the man who had walked past us. We agreed how strange he looked and we wondered what he could be doing by the river. We knew that he could only return by passing through our camp. An hour passed. Then one of the boys suggested we should creep(悄悄移动)down by the river so that we could see what the man was doing. Moving very slowly and keeping in the shadow, we crept down towards the bank. One boy climbed a tree so that he could see everything clearly. He called to us that there was no one there, so we ran down to the bank, looking everywhere carefully. We could not understand where the man had gone. When it got dark, we went back to our camp feeling bewildered. We told the scoutmaster what had happened in the evening. Smiling, he doubted that we had seen the man, but finally suggested we go and look again. We did, but there was no one there. Many years have passed, but I still remember it as if it were yesterday. What did we see? I do not know. 61. The writer in the text mainly tells us _________. A. the story of his childhood B. a strange camping experience C. about a stranger by the river D. about a good place for camping 62. Why did the boys eat their supper slowly? A. They wanted to delay going to the river bank. B. They were waiting for their scoutmaster. C. They had a supper earlier than usual. D. They were talking while eating. 63. The underlined word “bewildered” in the text probably means _________. A. ashamed B. nervous C. unable to understand D. eager to know something 64. When he heard what had happened, the scoutmaster __________. A. realized who the man was B. started to worry about the man C. went back to look for the can D. felt it hard to believe the boys 65. The writer still remembers the event because________. A. the boys acted foolishly B. the camping place is beautiful C. there has been no explanation for the event D. he particularly enjoyed his camping that summer.

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

B Su Hua is studying at Cambridge, UK. She has bought a bicycle and is worried about security. Her friend, Kate, found this article and sent it to her. Introduction A lot of crime is against bicycles. About 150,000 bicycles are stolen every year and most are never found. You can prevent this happening by following a few careful steps. Basic Security Do not leave your bicycle in out-of-the-way places. Always lock your bicycle when you leave. Secure it to lampposts or trees. Take off smaller parts and take them with you, for example lights and saddles(车座). Locks Get a good lock. There are many different types in the shop. Buy one that has been tested against attack. Ask for a recommendation from a bike shop. Marking Security marking your bike can act as a deterrent to a thief. It can also help the police find your bicycle. It should be clearly written and include your postcode and your house or flat number. This will provide a simple way to identify your bicycle. Registration There are a number of companies who will security mark your bicycle for you. They will then put your registration number and personal details on their computer database. Then if your bicycle is found it will be easy to contact you. Finally Keep a record of the bicycle yourself: its make, model and registration number. You can even take a photograph of it, this will prove the bicycle belongs to you. 66. Which part of the article gives you information on how to lock up your bicycle when you leave it? A. Locks B. Marking C. Registration D. Basic Security 67. The underlined phrase “act as a deterrent to a thief” means__________. A. help you recognize your bike B. help the police find your bicycle C. stop someone stealing your bicycle D. stop you worrying about your bike 68. The article advises you to keep a record of your bicycle ____________. A. in the bike shop and your computer B. in a police station and security company C. in a security company and your university D. by yourself and in a security company 69. Which of the following statements is true? A. More than 150,000 bicycles are stolen every year. B. Leave your bicycle in out-of-the-way places. C. Taking a photograph of your bike will help prove the bicycle belongs to you. D. Always lock your bicycle even if you don’t leave. 70. The main purpose of this article is _____________. A. to tell you what to do if your bicycle is stolen B. to suggest ways of keeping your bicycle safe
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

C. to give you advice on where to buy a good lock D. to say why you shouldn’t keep your bicycle in a quiet place C Children have their own rules in playing games. They seldom need a referee(裁判) and rarely trouble to keep scores. They don’t care much about who wins or loses, and it doesn’t seem to worry them if the game is not finished. Yet, they like games that depend a lot on luck, so that their personal abilities cannot be directly compared. They also enjoy games that move in stages, in which each stage, the choosing of leaders, the picking-up of sides, or the determining of which side shall start, is almost a game in itself. Grown-ups can hardly find children’s games exciting, and they often feel puzzled at why their kids play such simple games again and again. However, it is found that a child plays games for very important reasons. He can be a good player without having to think whether he is a popular person, and he can find himself being a useful partner to someone of whom he is ordinarily afraid. He becomes a leader when it comes to his turn. He can be confident, too, in particular games, that it is his place to give orders, to pretend to be dead, to throw a ball actually at someone, or to kiss someone he has caught. It appears to us that when children play a game they imagine a situation under their control. Everyone knows the rules, and more importantly, everyone plays according to the rules. Those rules may be childish, but they make sure that every child has a chance to win. 71. What is true about children when they play games? A. They can stop playing any time they like. B. They can test their personal abilities. C. They want to pick a better team. D. They don’t need rules. 72. To become a leader in a game the child has to _________. A. play well B. wait for his turn C. be confident in himself D. be popular among his playmates 73. What do we know about grown-ups? A. They are not interested in games. B. They find children’s games too easy. C. They don’t need a reason to play games. D. They don’t understand children’s games. 74. Why does a child like playing games? A. Because he can be someone other than himself. B. Because he can become popular among friends. C. Because he finds he is always lucky in games. D. Because he likes the place where he plays a game. 75. The writer believes that ____________ . A. children should make better rules for their games B. children should invite grown-ups to play with them C. children’s games can do them a lot of good D. children play games without reasons D Betty and Harold have been married for years. But one thing still puzzles old Harold. How is it
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

that he can leave Betty and her friend Joan sitting on the sofa, talking, go out to a ballgame, come back three and a half hours later, and they’re still sitting on the sofa? Talking? What in the world, Harold wonders, do they have to talk about? Betty shrugs, Talk? We’re friends. Researching this result called friendship, psychologist Lillian Rubin spent two years interviewing more than two hundred women and men. No matter what their age, their job, their sex, the results were completely clear: women have more friendships than men, and the difference in the content and the quality of those friendships is “marked and unmistakable.” More than two-thirds of the single men Rubin interviewed would not name a best friend. Those who could were likely to name a woman. Yet three-quarters of the single women had no problem naming a best friend, and almost always it was a woman. More married men than women named their wife/husband as a best friend, most trusted person, or the one they would turn to in time of emotional distress(感情危机). “Most women, ”says Rubin, “identified(认定)at least one, usually more, trusted friends to whom they could turn in a trouble moment, and they spoke openly about the importance of these relationships in their lives. ” “In general,” writes Rubin in her new book, “women’s friendships with each other rest on shared emotions and support, but men’s relationships are marked by shared activities.” For the most part, Rubin says, interactions(交往)between men are emotionally controlled―a good fit with the social requirements of “manly behavior. ” “Even when a man is said to be a best friend,” Rubin writes, “the two share little about their innermost feelings. Whereas a woman’s closest female friend might be the first to tell her to leave a failing marriage, it wasn’t unusual to hear a man say he didn’t know his friend’s marriage was in serious trouble until he appeared one night asking if he could sleep on a sofa. ” 76. What old Harold cannot understand or explain is the fact that__________. A. he is treated as an outsider rather than a husband B. women have so much to share C. women show little interest in ballgames D. he finds his wife difficult to talk to 77. Rubin’s study shows that for emotional support a married woman is more likely to turn to__________. A. a male friend B. a female friend C. her parents D. her husband 78. According to the text, which type of behavior is NOT expected of a man by society? A. Ending his marriage without good reason. B. Spending too much time with his friends. C. Complaining about his marriage trouble. D. Going out to ballgames too often. 79. Which of the following statements is best supported by the last paragraph? A. Men keep their innermost feelings to themselves. B. Women are more serious than men about marriage. C. Men often take sudden action to end their marriage. D. Women depend on others in making decisions. 80. The research done by psychologist Rubin centers around__________. A. happy and successful marriages B. friendships of men and women
版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

C. emotional problems in marriage D. interactions between men and women 第二卷(共 50 分) 第一部分:单词拼写(共有 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 81. He dashed to the fire to save the boy, and _______(忽视) the danger to himself. 82. Let’s go and c_____ your angry brother down. 83. We all admire her for her speaking English f________. 84. If your __________(词汇) is limited, your chances of success are limited. 85. Jane and Mary are good friends; the former is a teacher, the l______ is a nurse. 86. I’ve p_________ her out of her foolish plans. 87. His busy ________(时间表) made him completely frustrated. 88. My little dog always hides under the bed when it _______(打雷). 89. The ship—Titanic hit an iceberg on its first v_______. 90. There is no cause for c_______; the storm is not too serious. 第二部分:短文改错(共有 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分) 下面短文中有 10 处语言错误。请在有错误的地方增加、删除或修改某个单词。 增加:在缺词处加一个漏字符号(∧) 并在其下面写上该加的词。 , 删除:把多余的词用斜线(\)划掉。 修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写上修改后的词。 注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改 10 处,多者(从 11 处起)不记分。
例如:It was very nice to get invention to spend ∧ weekend with you. Luckily I was completely

the am free then, so I’ll t\o say “yes”. I’ll arrive in Bristol at around 8 pm in Friday evening. on Yesterday, when I visited my cousin, I find he went to the bathroom very often. He didn’t look like alright. “What is wrong about you?” I asked him. “I think I had too many milk this morning,” he said. I asked him how. He said, “My mother went to a supermarket yesterday afternoon. When she saw some milk on sale, she bought three big bottle. We had to finish all milk this morning because it was no longer fresh.” I knew what she meant. My aunt wanted to save some money through buy the cheap milk. I real don’t think she should have done that. 第三部分:书面表达(满分 30 分)
假设你叫李明,给父母写一封信,包含以下几点内容: 1. 作为高一新生,你在姚中已经学习和生活了两个多月,有所感触。 2. 校园美丽,学习环境优良。

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

3. 同学之间互助友爱。 4. 老师工作认真负责。 5. 目前的困难。

注意:1. 词数 100-120; 2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。 Dear Mum and Dad, _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________ _______________________________________________________________________________

Yours, Li Ming

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

高一英语参考答案
听力:

1. B 11. C 单选: 21. D 31. B

2. A 12. C

3. C 13. C

4. B 14. A

5. C 15. B

6. B 16. A

7. C 17. B

8. B 18. A

9. A 19. A

10. C 20. C

22. C 32. A

23. B 33. D

24. B 34. B

25. D 35. D

26. A 36. C

27. C 37. B

28. A 38. A

29. D 39. D

30. C 40. C

完形填空: 41. D 42. B 51. C 52. B 阅读理解: 61. B 62. A 71. A 72. B 单词拼写: 81. ignored 86. persuaded 改错: Yesterday, when I visited my cousin, I find he went to the bathroom very often. He didn’t look found like alright. “What is wrong about you?” I asked him. “I think I had too many milk this with much morning,” he said. I asked him how. He said, “My mother went to a supermarket yesterday why afternoon. When she saw some milk on sale, she bought three big bottle. We had to finish all bottles milk this morning because it was no longer fresh.” I knew what she meant. My aunt wanted to the he save some money through buy the cheap milk. I real don’t think she should have done that. buying really 书面表达: Dear Mum and Dad, How are you recently? I have studied in Yuyao High School as a freshman for more than 2 months and I can not wait to share my feelings with you. Our school is an ideal place to live and study in. There are beautiful pants, nice flowers, friendly classmates and hard-working teachers who are always ready to help us with our studies. However, I am not doing well in maths at present. And there is still some time before I can be really independent. I wil try my best to catch with others and learn to live by myself. Best wishes. Yours, Li Ming 82. calm 87. schedule 83. fluently 88. thunders 84. vocabulary 89. voyage 85. latter 90. concern 43. A 53. A 63. C 73. B 44. B 54. C 64. D 74. A 45. C 55. D 65. C 75. C 46. A 56. C 66. D 76. B 47. C 48. D 57. A 58. B 67. C 68. D 77. B 78. C 49. A 59. D 50. A 60. D

69. C 70. B 79. A 80. B

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com

版权所有:中华资源库 www.ziyuanku.com


搜索更多“2012-2013学年浙江省余姚中学高一上学期期中英语试卷”

网站地图

All rights reserved Powered by 伤城文章网 5xts.com

copyright ©right 2010-2021。
伤城文章网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com