伤城文章网 > 英语 > 2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空12

2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空12


2015 届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空 12
In the last century there were not 1 big towns in the U.S. 2 there are today.Most towns in the country were small.And in these small towns,the general store was 3 people 4 the things they couldn't made or grow at home. 5 the store sold 6 a good deal about life in the United States at that time.People bought tools that they needed on their farms.They bought salt,sugar,coffee and 7 that their farms didn't produce.They bought articles of 8 that they could not make themselves,and cloth or other materials that the 9 would make into dresses for themselves,shirts for the men and clothes for their children. Life in the 10 century America was 11 .One proves that most people were satisfied with what they had 12 still they looked forward 13 courage to whatever the future would 14 them.It would be interesting to know 15 they would feel about life in the world today. 16 to them that life is too complex,or would they be glad to see that life is 17 in the past? Nobody will 18 know the 19 people at that time would enjoy life today or not.Perhaps man is always the same of his kind.They did take things for granted,and also they did try to make life more comfortable.We have to admit that it is the same 20 people at present. 1.A.many B.so many C.so much D.a lot of 2.A.where B.like C.what D.as 3.A.where B.for C.in which D.that 4.A.made B.bought C.sold D.paid for 5.A.That B.No matter C.Which D.What 6.A.says B.talks C.refers D.tells 7.A.other things B.another food C.other foods D.foods and drinks 8.A.clothes B.clothing C.dresses D.suits 9.A.farmers B.men C.women D.children 10.A.eighteenth B.nineteenth C.twentieth D.next 11.A.easy B.simple C.interesting D.tiresome 12.A.and which B.and yet C.and that D.but what 13.A.in B.to C.of D.with 14.A.bring B.take C.happen to D.serve 15.A.what B.whether C.that D.how 16.A.Did it appear B.Would it seem C.What did it seem D.What appeared 17.A.still what it used to be B.better than what it was C.much more easier than D.no more than it was 18.A.never B.always C.once D.ever 19.A.truth that B.fact whether C.idea how D.information of 20.A.as B.for C.with D.like One day, a well-known speaker was invited to give a lecture to an audience of 200. He started his lecture by a $ 20 bill. He looked around the room, and asked, “Who would like this $20 bill?” started going up. He said, “I am going to this $20 to one of you, but first, let me do this.” He crumpled up (揉皱) the 20-dollar bill. He then asked, “Who wants it?”

Still the hands were in the air. “Well”, he replied,“ I do this ?” And he dropped it on the and started to step on it with his shoes. He picked it up. Now it was crumpled and . “Now, who wants it?” Still the hands went into the air. “My friends, we have all learned a very lesson. No matter what I did to the , you still want it because it doesn’t decrease in . It is still worth $20, with we can buy what we need. Many times in our lives, we are , and trampled underfoot by the decision we and the circumstances that come our way. We feel we were worthless. But no matter what has happened or what may happen to us, you will never your value. Dirty or clean, you are still priceless to those who do love you. The worth of our lives is determined not by we do or who we know, but by who we are. You are . Don’t ever forget it.” If you this lesson in mind, it will help you to again when you fall. Each time it makes you grow much stronger. 2.A. holding up B. picking up C. keeping up D. bringing up 3.A. Chats B. Voices C. Hands D. Talks 4.A. pass B. give C. show D. lend 5.A. ever B. even C. also D. still 6.A. on B. off C. up D. out 7.A. What for B. How come C. What about D. What if 8.A. floor B. desk C. shelf D. dustbin 9.A. usable B. small C. dirty D. old 10.A. meaningless B. amazing C. rare D. valuable 11.A. money B. paper C. book D. card 12.A. shape B. value C. quality D. size 13.A. which B. what C. that D. whose 14.A. warned B. pushed C. dropped D. reminded 15.A. prefer B. receive C. face D. make 16.A. as though B. even though C. if only D. only if 17.A. take B. lose C. miss D. win 18.A. how B. what C. where D. who 19.A. honest B. wise C. young D. special 20.A. keep B. forget C. impress D. leave 21.A. stand up B. put up C. take up D. jump up I know I should have told the headmaster at the time. That was my real 21 . He had gone out of the study for some 22 , leaving me alone. In his absence I looked to see what was on his 23 . In the 24 was a small piece of paper on which were written the 25 “English Writing Prize 1949. History Is a Serious of Biographies (人物传记)”. A(n) 26 boy would have avoided looking at the title as soon as he saw the 27 . I did not. The subject of the English Writing Prize was kept a 28 until the start of the exam so I could not 29 reading it. When the headmaster 30 , I was looking out of the window. I should have told him what had 31 then. It would have been so 32 to say: “I’m sorry, but I 33 the title for the English Writing Prize on your desk.

You’ll have to 34 it.” The chance passed and I did not take it. I sat for the exam the next day and I won. I didn’t mean to cheat, but it was still 35 anyhow. That was thirty-eight years ago when I was fifteen. I have never told anyone about it before, nor have I tried to explain to myself why not. 22.A. plan B. fault C. grade D. luck 23.A. reason B. course C. example D. vacation 24.A. book B. head C. clothes D. desk 25.A. drawer B. book C. middle D. box 26.A. names B. words C. ideas D. messages 27.A. honest B. handsome C. friendly D. active 28.A. desk B. paper C. book D. drawer 29.A. question B. key C. note D. secret 30.A. help B. consider C. practise D. forget 31.A. disappeared B. stayed C. returned D. went 32.A. existed B. remained C. happened D. continued 33.A. tiring B. easy C. important D. difficult 34.A. saw B. gave C. set D. made 35.A. repeat B. defend C. correct D. change 36.A. cheating B. having C. staying D. finding No one is perfect.We all mess up(搞砸)now and then.It can 36 a little bit to remember that most people have been in the 37 you’re in—hurting several people’s feelings.What makes the difference is what you do next. 38 can go along way toward h ealing(治愈) hurt or angry feelings.It takes 39 to step up and admit what you did was 40 .Try saying, “What I said the other day was 4l insensitive of me.I shouldn’t have said that.I just want to say I’m sorry.” When we say sorry, we 42 to be sincere to show we feel sorry about how hurt another person may be.If an apology is more about 43 and how we can benefit,it might not seem true. Another element of saying sorry is to let the person know you’re not going to let it 44 again.You could tell your friends,“I’m going to be more aware of what I 45 and say about people in the future.I’ll make an effort(努力) to be 46 and more positive about people,and not to 47 behind their backs —especially when it’s my friends.” If you can’t bring yourself to have a 48 in person,write a note.Whichever way you 49 to communicate, be sure that you’d feel comfortable if anything you say is 50 with other friends,too. Hopefully,your friends can stop being angry with you.But don’t be 51 if it doesn’t happen instantly.Some people are quick to 52 .Others may have to think about what you said and need 53 to get over hurt feelings or anger , or to regain trust.Do your best with the part that’s up to you.The rest is up to them. Stop being angry with yourself,too.You can learn from your 54 .Being too self-critical can’t help you.Move forward.Focus your energies on trying to make things right 55 working on your good intentions! 37.A.give B.help C.explain D.get

38.A.World 39.A.Apologies D.Experiences 40.A.money 41.A.wrong 42.A.probably 43.A.1eam 44.A.others 45.A.continue 46.A.want 47.A.cleverer 48.A.talk 49.A.party 50.A.dare 51.A.shared 52.A.surprised 53.A.forgive 54.A.energy 55.A.skills 56.A.for

B.house C.surrounding B.Friendships C.Words B.knowledge C.courage B.unusual C.different B.usually C.really B.need C.promise B.themselves C.humans B.happen C.change B.know C.think B.stronger C.faster B.follow C.act B.1esson C.meeting B.decide C.claim B.compared C.connected B.interested C.discouraged B.understand C.agree B.time C.confidence B.friends C.plans B.and C.but

D.situation

D.patience D.dangerous D.finally D.hope D.ourselves D.work D.hear D.kinder D.shout D.conversation D.dream D.treated D.frightened D.appear D.support D.mistakes D.or

参考答案 1. 1.B 2.D 3.A4.B5.D 6.D 7.C 8.B 15.D 16.B 17.B 18.D 19.B20.C 【解析】 9.C 10.B 11.B 12.C 13.D 14.A

2.A 3.C 4.B 5.D 6.C 7.D 8.A 9.C 10.D 11.A 12.B 13.A 14.C 15.D 16.A 17.B 18.B 19.D 20.A 21.A 【解析】 试题分析:本文通过讲述一位演讲者向听众展示一张支票,尽管这张支票被弄得又皱又脏, 人们还是要它,因为它还是有它自身的价值。进而联系到人生的真谛:人生的价值体现在人 本身的内在价值。 2.考查词组。holding up 举起;picking up 捡起;keeping up 保持;bringing up 抚养。 根据常识可知应是拿起那 20 美元。故选 A。 3.考查名词。Chats 聊天;Voices 声音;Hands 手;Talks 谈话。根据句意:谁想要钱,常 识可知应是举手示意。故选 C。 4.考查动词。Pass 传递;give 给;show 展示;lend 借出。根据句意:我会把这 20 美元给 你们其中一个人。故选 B。 5.考查副词。 Ever 永远;even 甚至;also 也;still 还。根据句意:谁还想要它,故选 D。 6. 考查副词。 On 继续着; off 走开; up 向上; out 在外。 根据第一段中“Hands started going up”,手开始举了起来,这里用了 up。同样此处考查方位副词,四选项中只有 C 项 up 向上 正确。故选 C。 7.考查句型。What if ....要是...又怎么样,如果...该怎么办。故选 D。 8.考查名词。Floor 地面;desk 桌子;shelf 架子;dustbin 垃圾箱。根据后面用脚踩可知 是放在地上的。故选 A。
第 5 页 共 7 页

9.考查形容词。 Usable 可用的;small 小的;dirty 脏的;old 旧的。根据前文提到在地 上用脚踩,可知这张钱一定是脏了。故选 C。 10.考查形容词。 Meaningless 无意义的;amazing 令人惊异的;rare 稀有的;valuable 有价值的。阅读全文可知这是一堂有价值有意义的课程。故选 D。 11.考查名词。 Money 钱;paper 纸;book 书;card 卡。根据前文提到的 20 美元,可知这 是钱。故选 A。 12.考查名词。Shape 形状;value 价值;quality 质量;size 尺寸。根据句意:无论我对 这张钱做了什么,你们仍然想要它是因为它的价值并没有降低。故选 B。 13.考查指示代词。此处指代前面提到的钱,作宾语,可排除 B、D 项。Which 可直接跟在 介词后面,而 that 不可以。故选 A。 14.考查动词。Warned 警告;pushed 推;dropped 丢下;reminded 提醒。根据前文中“他 把丢在地上,并踩它”暗示在生活中我们就是那张被丢在地上的钱,会被践踏。故选 C。 15.考查动词。Prefer 宁愿;receive 收到;face 面对;make 做。Make decision 做决定, 下决心。故选 D。 16.考查词组。as though 好像;even though 即使;if only 只要;only if 只有。根据句 意:我们感觉到好像我们是没用的。故选 A。 17.考查动词。Take 拿;lose 失去;miss 想念;win 赢得。根据句意:但无论发生了什么 或者会发生什么。你都不要失去自己的价值。故选 B。 18.考查指示代词。How 如何;what 什么;where 在哪;who 谁。根据句意:我们生命的价 值不在于你做过什么或者你认识谁。做 do 的宾语。故选 B。 19.考查形容词。Honest 诚实的;wise 聪明的;young 年轻的;special 特别的。根据前一 句我们生命的价值不在于你做过什么或者你认识谁, 而在于你是谁, 可知我们本身存在就是 独一无二的,是特别的。故选 D。 20.考查动词。Keep 保留;forget 忘记;impress 给某人以深刻影响;leave 离开。根据句 意:如果你把这一课深深留在脑海中,keep in mind 记住。故选 A。:学 21.考查词组。stand up 站起来;put up 举起;take up 拿起;jump up 跳起来。根据常识 可知失败后还要再站起来。故选 A。 考点:考查夹叙夹议类短文 22.B 23.A 24.D 25.C 26.B 27.A 28.B 29.D 30.A 31.C 32.C 33.B 34.A 35.D 36.A
第 6 页 共 7 页

【解析】 文章讲述的是作者在十五岁的时候由于偷看了比赛的题目而内心愧疚不已, 直到现 在还永远忘不掉。 22.上下文,根据后文可知作者认为是他自己的错误,他本可以向校长道歉的。 23.句意理解,校长由于某种原因出去了 24.句意理解,校长不在的时候我想看看他的办公桌上有什么, 25. 上下文, 因为作者看的是办公桌上的东西, 所以此处指的是在办公桌的中间放着一张纸, 26.名词,纸上写着这样的字“English Writing Prize 1949. History Is a Serious of Biographies” 27.句意理解,作者偷看了比赛的题目,他认为一个诚实的孩子一看到纸就应该避免继续看 比赛的题目了。 28.同上 29.上下文,比赛的题目是保密的,因此作者偷看了才会有愧疚感 30. 上下文, 因为比赛的题目是保密的, 所以作者才会禁不住, 忍不住偷看了题目, can't help doing sth 意为禁不住干某事 31.上下文,上文讲到了校长因为某种原因出去了,所以此处指的是他回来了 32.句意理解,我本应当告诉他,刚才发生了什么。作者指的是自己偷看比赛题目的事情 33.语境,说一声对不起其实是很容易的事情 34.句意理解,对不起,我看到了比赛的题目,你得换一个题目了。 35.同上 36.句意理解,虽然我不是故意要作弊的,但是那仍然算是作弊。 37.B 38.D 39.A 40.C 41.A 42.C 43.B 44.D 45.B 46.C 47.D 48.A 49.D 50.B 51.A 52.C 53.A 54.B 55.D 56.B 【解析】略

第 7 页 共 7 页


搜索更多“2015届高考英语二轮专题复习小题精做:完形填空12”

网站地图

All rights reserved Powered by 伤城文章网 5xts.com

copyright ©right 2010-2021。
伤城文章网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com