安徽省滁州市 2018 届高三 9 月联合质量检测 英语试题
第一部分 听力（共两节，满分 30 分） 第一节（共 5 小题；每小题 1.5 分，满分 7.5 分） 听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项， 并标在试卷的相应位置。听完每段对话后，你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一 小题。每段对话仅读一遍。 1.Where is the man probably now? A.At home. B.In a hotel. C.In a restaurant.
2.What does the woman want to do? A.Cut her hair short. ideas. 3.Who is Moni? A.The boss. 4.What is the woman doing? A.Offering help. about the machine. 5.What come(s) with the hotel for the trip? A.Books. B.Food. C.Basketball. B.Cleaning the window. C.Talking B.A pet. C.A child. B.Make her hair long. C.Ask for some
第二节（共 15 小题；每小题 1.5 分，满分 22.5 分） 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题，从题中所给的 A、B、C 三个选项中 选出最佳选项，并标在试卷的相应位置，听每段对话或独白前，你将有时间阅读各个小题。 每小题 5 秒钟；听完后，各小题给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第 6 段材料，回答第 6、7 题。 6.What's the relationship between the speakers? A.Colleagues. B.A couple. C.Friends.
7.What does the man want to bring to work? A.Some plants. 听第 7 段材料，回答第 8、9 题。 小学+初中+高中 B.His kids. C.A pet.
小学+初中+高中 8.What does the woman think of wearing seat belt? A.Uncool. C.Uncomfortable. 9.What does the man do to persuade the woman? A.Make a threat. words. 听第 8 段材料，回答第 10 至 12 题。 10.What's the matter with the man? A.He got an injury. fall asleep. 11.How will the woman help the man? A.Unlock the door. to hospital. 12.Where does the conversation take place? A.At home. room. 听第 9 段材料，回答第 13 至 16 题。 13.What are the man and his kids going to do? A.Play golf. movie. 14.What might the younger boy want to become? A.A doctor. 15.How old is the older boy? A.7. 16.How is the man? A.Stupid. 听第 10 段材料，回答第 17 至 20 题。 17.What does Zhang Shimin do? A.A toilet cleaner. cleaner. 小学+初中+高中 B.A construction worker. C.A window B.Honest. C.Humorous. B.6. C.3. B.A lawyer. C.A sportsman. B.Play games. C.Watch a B.Over the phone. C.In an emergency B.Call for a doctor. C.Drive him B.He got a fever. C.He can't B.Wait patiently. C.Say good B.Unnecessary.
小学+初中+高中 18.What makes Zhang satisfied about his job? A.Pay. B.Environment. C.Working time.
19.How much does he usually earn per day? A.200 yuan. yuan. 20.How many years has it been since Zhang left hometown? A.3. B.4. C.5. B.400 yuan. C.600
第二部分 阅读理解（共两节，满分 40 分） 第一节（共 15 小题；每小题 2 分，满分 30 分） 阅读下列短文，从每题所给的四个选项（A、B、C 和 D）中，选出最佳选项。 A WE BUY MACHINE TOOL COMPANY NYC will buy machine tools Reply 7832673 WEST COAST FAST FOOD FaMOUS DELI FOR sale For sale Upscale quick food Quick takeover and catch season Most popular in country Owner will train.Very profitable Only serious inquiries Call Rity 2299689 Call 3421577 GOURMET SHOP in heart of wealthy neighborhood WANT TRUCK BUSINESS is seeking buyers for this outstanding Doing consolidator,containers operation. Import/export,1 truck or many Call Greg 5755718 Call 3328725 MODERN BEARTIFUL APARTMENT For sale.Near station Call Dora 6041360
Aunold Bread Clearwater Fla MUST SELL some financial possession Call Walter 5304017
AUTOMOBILE BUSINESS NOW FOR SALE Will take deal if terms are agreeable. Call Mr.Kent 9497221
IF you own a small successful business but WANT TO OWN have not time for yourself,I am an honest A BEAUTIFUL APARTMENT woman looking to become a working partner in Good location and good service your business. Call Stein 6560232 Call Mrs.Meikle 4783784
1. What number should you call to buy an automobile business? A. 3421577. C. 6560232. B. 9497221. D. 3328725.
2. Whom should Dora call? A. Stein. C. Mr.Kent. B. Walter. D. Mrs.Meikle.
3. What does Mrs.Meikle want to do? A. Run a business. B. Apply for a position. D. Show her talents in business.
C. Employ a working partner. 【答案】1. B 2. A 3. B
【解析】这篇文章提供了一些广告信息。 1. 细节理解题。根据 AUTOMOBILE BUSINESS NOW，FOR SALE，Call Mr.Kent 9497221，所以 选 B。 2. 细节理解题。MODERN BEARTIFUL APARTMENT，For sale.Near station，Call Dora 6041360 以及 WANT TO OWN，A BEAUTIFUL APARTMENT，Good location and good service，Call Stein 6560232，所以选 A。 3. 细节理解题。根据 I am an honest woman looking to become a working partner in your business. Call Mrs.Meikle 4783784 可知 Mrs.Meikle 想要找工作，所以选 B。 B Everyone smiles in the same language.But not everyone smiles in the same medium,and that might be hurting us.
小学+初中+高中 That's according to a new study from researchers at the University of Haifa and Ben-Gurion University,both in Israel,and the University of Amsterdam in the Netherlands.Inadvertently timed to the recent release of “The Emoji Movie,”scientists decided to study whether using smile emojis in text messages between work colleagues caused the same warm feelings as a face-to-face interaction that includes a smile. The results?For the first time,science was able to confirm that a smile emoji does not conjure those same feelings.Quite the opposite,in fact: using a smile emoji in conversation actually decreases perception of the colleague's competence and inserts a level of distance into the relationship. It's a phenomenon study leader Arik Cheshin dubbed "virtual first-impression management."He and his colleagues,including co-leader Ella Glikson,conducted several experiments analyzing the reactions to text messages that included smile emojis versus messages that don't.They also measured these same interactions in social settings and found that the emojis actually improved perception. "I believe there is a greater gap in what the sender is hoping to convey and what the receiver interprets," Cheshin,a professor,said."This intention-interpretation gap can be damaging." In addition,Cheshin and colleagues found that the effects of smiley use on social perceptions occur regardless of the expresser's perceived gender. So what's the takeaway here “I don't think that emoticons and emojis replace actual emotion,”Cheshin told us. "They are just different.The emotions are there and will always be when there are humans involved." Before picking an emoji that fits your mood at the moment,it's better to just use words at least when you're at work.Or,better yet,just show up and talk face-to-face.You know,like the good old days. 4. What is found in the study by Arik? A. Work colleagues use smile emojis more. B. A smile emoji leads to warm feelings. C. Smile emojis keep colleagues at a distance. 小学+初中+高中
小学+初中+高中 D. Smiley use works better than face-to-face interaction. 5. According to Cheshin,the emojis senders may not know______. A. how much virtual impression it leaves B. how it changes social settings C. how it has improved perception D. how the receiver will understand it 6. What is the writer's attitude towards emojis at work? A. Cautious. C. Disapproving. B. Positive. D. Indifferent.
7. What is the best title for the text? A. Words mean much more than your smile emojis. B. Your smile emojis won't replace your actual smile. C. Smiling is a universal language in any communication. D. Misunderstanding may arise from smile emojis. 【答案】4. C 5. D 6. A 7. B
【解析】这篇文章主要讲了你的微笑表情符号并不能代替你的真实微笑。 4. 细节理解题。根据 Quite the opposite,in fact: using a smile emoji in conversation actually decreases perception of the colleague's competence and inserts a level of distance into the relationship.可知选 C。 5. 细节理解题。根据"I believe there is a greater gap in what the sender is hoping to convey and what the receiver interprets," Cheshin,a professor,said."This intention-interpretation gap can be damaging."可知表情符号的发送者可能不知道接收 者会怎么样去理解它，所以选 D。 6. 推理判断题。根据 Before picking an emoji that fits your mood at the moment,it's better to just use words at least when you're at work.Or,better yet,just show up and talk face-to-face.You know,like the good old days. 可判断出作者对在工作中使用表情 符号是非常小心谨慎的，所以选 A。 7. 主旨大意题。根据文章的主题句 Before picking an emoji that fits your mood at the moment,it's better to just use words at least when you're at work.Or,better yet,just show up and talk face-to-face.You know,like the good old days.可知这篇文章最好的 小学+初中+高中
小学+初中+高中 题目是你的微笑表情符号并不能代替你的真实微笑，所以选 B。 C Steven Jobs,the designer of Apple Computer,was not clever when he was in school.At that time,he was not a good student and he always made troubles with his schoolmates.When he went into college,he didn't change a lot. Then he dropped out （退学）.But he was full of new ideas. After he left college,Steven Jobs worked as a video game designer.He worked there for only several months and then he went to India.He hoped that the trip would give him some new ideas and give him a change in his life. Steven Jobs lived on a farm in California for a year after he returned from India. In 1975,he began to make a new type of computer.He designed the Apple Computer with his friend in his garage.He chose the name "Apple" just because it could help him to remember a happy summer he once spent in an apple tree garden. .
His Apple Computer was so successful that Steven Jobs soon became famous all over the world. He often said,"I live in order to change the world;there aren't any other reasons.The only way to have a great achievement is to love your own career.If you can't find your favorite career,go on looking for it and never give up." This is Steven Jobs.Though he is dead,his spirit and achievements still influence our lives. 8. Why was Steven Jobs not a good student in school? A. He never did his lessons. B. He dropped out. C. He always made troubles with his schoolmates. D. He was full of new ideas. 9. Why did Steven Jobs go to India? A. To be a video game designer. C. To make a new type of computer. B. To get some new ideas. D. To have a happy summer.
10. What made Steven Jobs famous all over the world? A. His new ideas. 小学+初中+高中 B. His Apple Computer.
小学+初中+高中 C. His video games. D. His saying.
11. What can we know about Steven Jobs from this passage? A. He didn't finish his studies in the college because he hated his schoolmates. B. He liked traveling in India and California. C. He liked trying new things and making his new ideas come true. D. He thought he had many reasons to live in the world. 【答案】8. C 9. B 10. B 11. C
【解析】这篇短文主要介绍了史蒂夫?乔布斯,在学校时不是一个好学生,他总是和同学闹矛 盾。当他进入大学,并没有改变很多，最后他辍学了。但他充满了新的想法并使之实现。1975 年他研制了一种新型电脑-苹果电脑 。他的苹果电脑是如此的成功,以至史蒂文乔布斯很快成 为世界名人。 8. 细节理解题。根据短文第一段 At that time, he was not a good student and he always made troubles with his schoolmates，故选 C。 9. 细节理解题。根据 He hoped that the trip would give him some new ideas and give him a change in his life.可知史蒂夫?乔布斯去印度是因为他想获得一些新的理念，所以选 B。 10. 细节理解题。根据 His Apple Computer was so successful that Steven Jobs soon became famous all over the world.可知史蒂夫?乔布斯的苹果电脑使他闻名于全世界，所以选 B。 11. 归纳理解题。根据短文大意可知乔布斯总是有新的想法，并使之实现。故选 C。 D Machines might one day replace human laborers in a number of professions,but surely they won't ever replace human artists.Right? Think again.Not even our artists will be safe from the inevitable machine takeover,if a new development in artificial intelligence by a team of researchers from Rutgers University and Facebook's A.I.lab offers a clue of what's to come.They have designed an A.I.capable of not only producing art,but actually inventing whole new aesthetic styles similar to movements like impressionism or abstract expressionism,reports.The idea,according to researcher Marian Mazzone,was to make art that is "novel,but not too novel." The model used in this project involved a generator network,which produces the images,and a discriminator network,which "judges" whether it's art.Once the generator 小学+初中+高中
小学+初中+高中 learns how to produce work that the distributor recognizes as art,it's given an additional directive: to produce art that doesn't match any known aesthetic styles. "You want to have something really creative and striking—but at the same time not go too far and make something that isn't aesthetically （美学地） pleasing,"explained Ahmed Elgammal. The art that was generated by the system was then presented to human judges alongside human-produced art without showing which was which.To the researchers' surprise,the machine-made art scored slightly higher overall than the human-produced art. Of course,machines can't yet replace the meaning that's infused in works by human artists,but this project shows that artist skill sets certainly seem duplicatable by machines. What will it take for machines to produce content that's infused with meaning?That might be the last A.I. frontier.Human artists can at least hang their hats in that field...for now. "Imagine having people over for a dinner party and they ask,‘Who is that by?’And you say,‘Well,it's a machine actually’.That would be an interesting conversation starter,"said Kevin Walker. 12. What is implied in the first paragraph? A. Artists won't be replaced by AI. B. AI can produce new styles of art. C. AI is totally at a loss about impressionism. D. AI fails to reflect abstract expressionism. 13. What did Marian find in his study? A. AI can copy the skills of artists. B. AI can combine content with meaning. C. AI can make art aesthetically unpleasant. D. AI can please human judges with its art. 14. What does the underlined phrase “hang their hats” mean? A. Discover. 小学+初中+高中 B. Hold.
小学+初中+高中 C. Struggle. D. Survive.
15. What Kevin said in the last paragraph tells us that_____. A. she uses machines to cook for a party C. she expects the arrival of AI 【答案】12. B 13. A 14. B B. she likes to join in a dinner party
D. she cares about the starter of a chat 15. C
【解析】这篇文章主要讲了人工智能不仅可以复制艺术家的绘画技巧，而且能创造新的艺术 风格。 12. 推理判断题。根据 They have designed an A.I.capable of not only producing art,but actually inventing whole new aesthetic styles similar to movements like impressionism or abstract expressionism,reports. 可知第一自然段暗含的意思是人工智能能够创造新的 艺术风格，所以选 B。 13. 细节理解题。根据 The art that was generated by the system was then presented to human judges alongside human-produced art without showing which was which.To the researchers' surprise,the machine-made art scored slightly higher overall than the human-produced art. 可知 Marian 发现人工智能可以复制艺术家的绘画技巧，所以选 A。 14. 词义猜测题。根据 What will it take for machines to produce content that's infused with meaning?That might be the last A.I. frontier.Human artists can at least hang their hats in that field...for now. 可猜出“hang their hats”的意思是保持、拥有， 所以选 B。 15. 推理判断题。根据"Imagine having people over for a dinner party and they ask,‘Who is that by?’And you say,‘Well,it's a machine actually’.That would be an interesting conversation starter,"said Kevin Walker. 可判断出她期待人工智能的到来，所以选 C。 第二节（共 5 小题；每小题 2 分，满分 10 分） 根据短文内容，从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。 We all need some kind of motivation to eat healthy.Only exercising is not quite enough to stay in shape and live your life as a healthy person free from extra problems.___16___So try these tips for staying motivated to eat healthy wherever you go. Discover new foods Adopting a new eating habit is finding different foods to try.Explore a specialty 小学+初中+高中
小学+初中+高中 foods store,get a new cookbook at the library,or explore new cultural restaurants.___17___. Track your weight loss By cutting out fatty and eating high-fiber vegetarian healthy foods,you will forget about high-calorie foods such as dairy products and meat and you will be more likely to lose unwanted pounds.___18___Is not it? Think short term ___19___Focus on half to one week at a time or,if essential,one day at a time.Feel great about the healthy choices you made at the last meal instead of wondering about the slip you made at the party last weekend. ___20___ You are on your way to a healthier,happier life,with decreased risk of serious diseases,including diabetes,cancer, high blood pressure,stroke,and heart disease and increased energy.As a result,you will have more time,energy and money to devote to the people and activities valuable for you. A.That is another powerful motivation! B.Think of what you have gained. C.Pay attention to the energy you get. D.keep your goals in possible short-term amount. E.You need to have a healthy diet as well. F.Try eating the different foods at a meal a day. G.It will encourage you to continue with eating healthy foods. 【答案】16. E 18. A 20. B 【解析】本文作者针对如何有动力保持健康的饮食这一问题，给出了自己的建议。 16. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据 So try these tips for staying motivated to eat healthy wherever you go. 可知这里意思是你也需要有一个健康的饮食，所以选 E。 17. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据 Adopting a new eating habit is finding different foods to try.Explore a specialty foods store,get a new cookbook at the 小学+初中+高中 19. D 17. G
小学+初中+高中 library,or explore new cultural restaurants. 可知这里意思是它将鼓励你继续吃健康的 食物，所以选 G。 18. 考查对上下文的理解和推理判断能力。 根据 By cutting out fatty and eating high-fiber vegetarian healthy foods,you will forget about high-calorie foods such as dairy products and meat and you will be more likely to lose unwanted pounds.以及 Is not it? 可知这里意思是那是另外一个强有力的动机，所以选 A。 19. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据 Focus on half to one week at a time or,if essential,one day at a time. 可知这里意思是在短期内保持你的目标，所以选 D。 20. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据 You are on your way to a healthier,happier life,with decreased risk of serious diseases,including diabetes,cancer, high blood pressure,stroke,and heart disease and increased energy.As a result,you will have more time,energy and money to devote to the people and activities valuable for you. 可 知这一段的标题是考虑自己获得了什么，所以选 B。 第三部分 英语知识运用（共两节，满分 45 分） 第一节 完形填空（共 20 小题；每题 1.5 分，满分 30 分） 阅读下面短文，从短文后各题所给的四个选项（A、B、C 和 D）中，选出可以填入空白处的最 佳选项。 Two Friends Who Discovered The Secret To Success Hard work is the key to success.But only working hard won't help you get success in life.There are other factors involved.___21___?Here is a story of two friends out of which one got___22___and the other,even after putting in a lot of hard work,___23___. The first friend used to___24___hard throughout the day but hardly got anything.___25___,the other friend worked for four hours and used to___26___the needy and meditate the rest of the time. When they meet after a long time they discuss their___27___with each other.The first friend asks his friend,“___28___is it that you get success and money after working for just 4 hours and I___29___poor even after working the whole clay.” After hearing his friend's___30___,the other friend smiles and asks his friend a question,“What do you have in___31___ while you do your work.” 小学+初中+高中
小学+初中+高中 The first friend replies,“I keep___32___ways and mean of earning more___33___.”At this the second friend replies,“This is the reason behind your unhappiness and___34___.” He explained that,“One does not___35___success by just working hard.Success is a state of mind.What is the___36___of working hard when you stay unhappy?” “___37___happiness is very important for a successful life.” He___38___his friend to stay happy and___39___under every circumstance.After hearing his friend's advice the first friend started___40___the same thing and soon he became rich and successful in life. 21. A. Excited 22. A. rich 23. A. gave up 24. A. work B. Embarrassed B. powerful B. paid off B. think C. Confused D. Scared
C. sincere C. kept on
D. courageous D. fell behind
D. compete C. However D. Thus
25. A. Therefore 26. A. save 27. A. goal 28. A. Why 29. A. remain 30. A. praises 31. A. fact
B. help B. problem B. How
C. tolerate C. interest
D. ignore D. life
D. What D. feel D. explanations
B. become B. bargains B. mind
C. complaints D. relief
C. total B. sorting out C. respect
32. A. dealing with 33. A. wealth 34. A. greed 35. A. judge 36. A. condition 37. A. mental 38. A. promised 39. A. cautious 40. A. learning 【答案】21. C 小学+初中+高中
C. putting forward D. love D. pain D. prove D. purpose D. eventual D. commanded D. grateful
D. thinking about
B. fame B. illness B. attain
C. failure C. celebrate
B. pressure B. individual B. required B. calm
C. disaster C. instant C. advised
B. accepting 22. A 23. D
C. following 24. A 25. C
D. reflecting 26. B 27. D 28. A 29.
小学+初中+高中 A 39. B 30. C 31. B 32. D 33. A 34. C 35. B 36. D 37. A 38. C
【解析】本文通过两个朋友之间的故事说明了这样一个道理，一个人仅仅工作努力，是不能 获得成功的，对于一种成功的生活来说，精神的快乐是非常重要的。 21. 考查动词。根据 But only working hard won't help you get success in life.There are other factors involved. 可知这里意思是很困惑吗？Excited 激动， Embarrassed 尴尬， Confused 困惑， Scared 害怕，所以选 C。
22. 考查形容词。根据“___8___is it that you get success and money after working for just 4 hours and I___9___poor even after working the whole clay.” 可知这里意思是 一个很富有。rich 所以选 A。 23. 考查动词短语。根据 and the other,even after putting in a lot of hard work 可知 这里意思是另外一个在做了大量辛苦的工作之后，仍然落后。gave up 放弃， paid off 付 清， kept on 继续， fell behind 落后，所以选 D。 富有的， powerful 强大的， sincere 真诚的，courageous 勇敢的，
24. 考查动词。句意：第一个人曾经一整天都在努力的工作，然而却几乎没有得到什么。work 工作，think 想，study 学习，compete 竞争，所以选 A。 25. 考查连词。 句意： 然而， 另外一个朋友只工作四个小时。 Therefore 因此， Moreover 外， However 然而，Thus 因此，所以选 C。 26. 考查动词。根据 the needy and meditate the rest of the time.可知是帮助他们。save 挽救， help 帮助， tolerate 忍受， ignore 忽略， 所以选 B。 27. 考查名词。 句意： 他们彼此讨论他们的生活。 goal 趣，life 生活，所以选 D。 28. 考查副词。句意：为什么你只工作四个小时，却获得成功和金钱。表示“为什么”， 所 以选 A。 29. 考查动词。句意：我工作了一整天后，依然贫穷。remain 依然， become 变得， look 看， feel 感觉，所以选 A。 目标， problem 问题， interest 兴 此
................................. 31. 考查固定短语。句意：当你工作的时候，你在想什么？in mind 是固定短语，意思是想到， 所以选 B。 32. 考查动词短语。句意：我一直在想怎样才能赚更多的财富。dealing with 处理，sorting out 挑选，putting forward 提出， thinking about 考虑，所以选 D。
33. 考查名词。 句意： 我一直在想怎样才能赚更多的财富。 wealth 财富， fame 名声， respect 尊敬， love 爱，所以选 A。 34. 考查名词。 句意： 这就是你不快乐和失败的原因。 greed 贪婪， illness 疾病， failure 失败，pain 疼痛，所以选 C。 35. 考查动词。句意：一个人仅仅工作努力，是不能获得成功的。judge 判断，attain 获得， celebrate 庆祝， prove 证明，所以选 B。 36. 考查名词。 句意： 当你不高兴的时候， 工作的目的是什么？condition 情况， pressure 压 力，disaster 灾难， purpose 目的，所以选 D。 37. 考查形容词。句意：对于一种成功的生活来说，精神的快乐是非常重要的。mental 精神 的，individual 个人的，instant 立即的，eventual 最后的，所以选 A。 38. 考查动词。句意：他建议他的朋友在任何情况下都要保持快乐和平静。promised 许诺， required 要求，advised 建议，commanded 命令，所以选 C。
39. 考查形容词。句意：他建议他的朋友在任何情况下都要保持快乐和平静。cautious 小心 的，calm 平静的，stubborn 顽固的，grateful 感谢的，所以选 B。 40. 考查动词。句意：听了他朋友的建议后，他开始遵循相同的事情，很快他变得富有和成 功。learning 学习， accepting 接受，following 遵循， reflecting 表明，所以选 C。 第二节（共 10 小题；每小题 1.5 分，满分 15 分） 阅读下列材料，在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。 As is known,China is a great country with a time-honored history and profound culture.While___41___(mention) Chinese culture,Chinese tea culture cannot be 小学+初中+高中
小学+初中+高中 missed.It is the culture of making tea and drinking tea in China,which is___42___(difference) from that of Europe,Britain,and Japan. In China,drinking tea___43___(refer) as tasting tea,which not only means distinguishing the quality of tea.but also enjoying the pleasure of falling into the dream about life while drinking tea.A short retreat from a much busier life, make a cup of tea___44___taste it in a quiet place on your own,not only relieving tiredness but also refreshing___45___ (you) soul heartily. China is a country with a time-honored civilization,___46___is quite particular about ceremony and etiquette（礼节）. When guests pay a visit,etiquette of making tea for guests is___47___(basic) required.When making tea,proper blending of tea___48___(leaf) is quite necessary,so that favorable flavor would be created.When drinking tea with guests,pay attentions to the tea left in___49___cup of guests and it should be refilled when the cup is half-full.If___50___(accompany) with tea dessert,candies and dishes,drinking tea would be more tasteful and joyful. 【答案】41. mentioning 42. different 43. is referred 44. and 46. which 48. leaves 45. your 47. basically 49. the
50. accompanied 【解析】这篇文章主要介绍了中国的茶文化。 41. 考查固定用法。While mentioning 是固定用法，意思是当提到……，所以填 mentioning。 42. 考查固定用法。be different from 是固定用法，意思是与……不同，所以填 different。 43. 考查语态。 drinking tea 与 refer 之间是被动关系， 所以用被动语态， 填 is referred。 44. 考查连词。make a cup of tea 与 taste it in a quiet place on your own 是并列 关系，所以填 and。 45. 考查代词。句意：不仅解除疲劳，并且振奋你的精神。表示“你的”，所以填 your。 小学+初中+高中
小学+初中+高中 46. 考查定语从句。这里含有一个非限制性定语从句，关系词在从句中作主语，指物， 所以填 which。 47. 考查副词。修饰动词 required，用副词形式，所以填 basically。 48. 考查名词。“适当的混合茶叶” 是一个复数概念，所以填 leaves。 49. 考查冠词。特指“客人的杯子”，所以填定冠词 the。 50. 考查非谓语动词。drinking tea 与 accompany 之间是被动关系，所以用过去分词， 填 accompanied。 第四部分 写作（共两节，满分 35 分） 第一节 短文改错（共 10 小题，每小题 1 分，满分 10 分） 51. 假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文，请你修改你同桌写的以下短文。短文中 共有 10 处错误，每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。 增加：在缺词处加一个漏字符号（∧） ，并在此符号下面写出该加的词。 删除：把多余的词用斜线（＼）划掉。 修改：在错的词下划一横线，并在该词下面写出修改后的词。 注意：1.每处错误及其修改均仅限一词； 2.只允许修改 10 处，多者（从第 11 处起）不计分。 An opening week held in our school last week so that we could show a great achievements we made in art education. The art works exhibition went on from Monday to Friday,exhibit the excellent art works,such as paper cuts, paintings and flower arrangements.Both of the art works were created by the students of our school.That attracted the public most was the singing and dance performances in Friday afternoon.All these activities draw the close attention of the public and the parents as well,receiving high praises from the public. Through these activity,the public has a better understanding of our school.As a result of,we all think that the opening week was of great successful. 【答案】
【解析】作者对上星期自己学校举办的开放周活动进行了介绍。 考查语态。An opening week 与 hold 之间是被动关系，用被动语态，所以 held 前面加 was。 考查冠词。特指“我们在美术教育中取得的巨大成绩”，所以 a 改成 the。
考查代词。句意：所有的这些作品都是由我们学校的学生创作的。both 表示两者，all 表示 三者或三者以上，所以 Both 改成 All。 考查主语从句。这里含有一个主语从句，引导词在从句中作主语，所以 That 改成 What。 考查固定用法。表示“星期五下午”，要用 on。 考查时态。发生在过去的事情，要用一般过去时。所以 draw 改成 drew。 考查名词。句意：通过这些活动，公众对我们的学校有一个更好的了解。“这些活动”是一 个复数概念，所以 activity 改成 activities。 考查固定短语。句意：结果，我们所有人都认为这次开放周活动非常的成功。As a result 是 固定短语，意思是结果，所以去掉 of。 考查固定短语。of great success 是固定短语，意思是非常成功，所以 successful 改成 success。 小学+初中+高中
小学+初中+高中 第二节 书面表达（满分 25 分） 52. 假定你是新华中学高三 2 班的学生李华，你的英国笔友 Simon 刚转学，感到一切都很陌 生。他在邮件中向你询问如何尽快地融入新环境。请你根据以下信息回信。 1.多跟同学交流沟通； 2.积极参加学校活动； 3.向老师寻求帮助。 注意： 1.词数：100 左右； 2.可适当增加细节，以使行文连贯。 ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ ________________________________________________________________________________ ____________ _____________________________________________________________________ 【答案】Dear Simon, I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school.Such problems are quite normal. Perhaps the following suggestions may be helpful. First,I think you need to communicate with your classmates as much as possible.In this way,you will get to know each other better.Second,it might be a good idea for you to take part in more activities,which is good for developing friendly 小学+初中+高中
小学+初中+高中 relationships.Lastly,faced with some tough problems,you might consider turning to your teachers,who can usually offer you some useful suggestions. I sincerely hope my advice will be of some help to you.If there is anything more I can do to help,please let me know. Yours, Li Hua 【解析】本题考查提纲类作文。首先审题，假定你是新华中学高三 2 班的学生李华，你的英 国笔友 Simon 刚转学，感到一切都很陌生。他在邮件中向你询问如何尽快地融入新环境。请 你根据以下信息回信。1.多跟同学交流沟通；2.积极参加学校活动；3.向老师寻求帮助。其 次要确定时态，表示一个客观的事实，用一般现在时。在写作过程中，上下文意思要连贯， 符合逻辑关系，一定要契合题目所给出的信息，不要出现偏题问题。尽量使用自己熟悉的单 词句式，同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有文采。 【亮点说明】这篇短文使用了一些高级句型。例如 I am sorry to hear that you are having trouble fitting in at your new school.这里含有一个宾语从句。Second,it might be a good idea for you to take part in more activities,which is good for developing friendly relationships.这里含有一个非限制性定语从句。