伤城文章网 > 英语 > 2014高考英语考前20天冲刺 定语从句

2014高考英语考前20天冲刺 定语从句


2014 高考英语考前 20 天冲刺 定语从句
1.It’s in the factory ______ my father had worked for 10 years ______ he met my mother. A. where ;that B. that ;that C. which ;that D. what ;that 2.“Once people think you are a liar , it’s hard , no matter what you’ll say.”father warned his son . A.for you to make yourself believe B.for you to make yourself believed C.of you to make yourself believing D.of you to make yourself believe 3.Was it in the beautiful park was located by the sea we first met our new chinese teacher? A.where;that B.which;which C.that;that D.which;where 4. ,I have never seen anyone who is as energetic as Barack Obama. A.As long as I have interviewed many leaders B.Since I have interviewed many leaders C.Many leaders although I have interviewed D.Many leaders as I have interviewed 5.He spoke with Clare, the telephone rang three times. A. to which B. during which C. on which D. for which 6.He was driving home on the highway last night when he was stopped by a policeman, . A.who was charged by speeding B.who accused him of speeding C.which was warned of speeding D.whom reminded him to speed 7.She has three brothers, is a doctor. A.all of them B.none of them C.all of whom D.none of whom 8.These problems, will seriously affect the growth of teenagers and even the nation’s future. A.not if solved properly B.if solved properly C.not if properly solved D.if not solved properly 9.— is it that makes you so happy? —The fact that our volleyball team has got into the final. A.Which B.Why C.Who D.What 10.—Mum, where is my lunch pack? —Just it was. A.where B.what C.which D.how 11.It was not until dark he found he thought was the correct way to solve the problem. A.when; that B.that; that C.when; what D.that; what 12.Don’t go in; this is the shop we have just been . A./; to B.that; / C.where; to D.which; there

-1-

13.Colin married my sister and I married his brother, make Colin and me double-in-laws. A.what B.which C.that D.it 14.She was so angry at all he was doing she walked out without saying a word. A.that; that B.which; that C.what; as D.that; which 15.Can you tell me is the nearest way to the station? A.what B.where C.which D.that 16.The reason being late for the meeting was his little son fell ill this morning. A.for; that B.why; that C.for; because D.why; because 17.Evidence has been piled up drinking water after getting up in the morning contributes to one’s health. A.what B.which C.if D.that 18.The conference aims to develop business and let people think about they can have a positive influence on the planet. A.why B.that C.what D.how 19.The Gate of Fortune, from top visitors can enjoy a wonderful sea view, will attract lots of tourists. A.which B.whose C.its D.where 20.As I arrived in Sydney, I wanted to see everything on my first day, I knew was impossible. A.that B.where C.when D.which 21.They went on well at first but eventually everything they had worried about happened. A.which B.what C.that D.when 22. is put in the report, the new machine will work twice as fast, thus reducing costs. A.As B.Which C.That D.What 23.Move the plants to a south-facing wall, they can absorb daytime heat. A.where B.when C.which D.that 24.China got 165 gold medals in the Asian Games in Doha, , of course, made the whole nation excited. A.which B.what C.that D.where 25.After the adjustment of financial policies, many netizens put up posts, 90 percent carried the message of approval. A. of which B.of whom C.of them D.of what 26.Bears often hide themselves in places can’t be found by hunters. A.in which B.where C.that D.不填 27.Barack Obama delivered a speech to 500 local youths during his visit to China, many of were from Fudan University and Tongji University. A.them B.whom C.which D.those 28.The financial crisis and the suffering has caused have a great influence on the whole world.

-2-

A.they B.it C.which D.what 29.There are altogether fifty-four students in our class, is a new comer from a faraway mountain village. A.the most diligent of who B.but the most diligent of whom C.of whom the most diligent D.the most diligent of them 30.The number 2008 is a special number, I think,that will be remembered by the Chinese forever. A.which B.what C.one D.it 31.----He may live at No.18orNo.10 of Bridge Street.I.’m not sure of______. A.what;which B.where;which C.where;what D.what;where 32.The criteria ,____used to judge a three—good student ,____out of date. A. which is , is B. which are ,are C. that are , is D. that are , are 33.This summer North China was attacked by such a terrible heat few people has ever experienced before. A.that B.and it was C.which D.as 34.This is the desk, ______desk is broken. A. whose B. of which C. which D. that 35.She has a brother ______ name I can’t remember. A. which B. of whom C. that D. whose 36.Jane, I’ve shared just about everything since the first day of kindergarten, spent the weekend with me last month. A. who B. for whom C. with whom D. that 37. Along with the letter was his promise _____ he would visit me this coming Christmas. A. which B. that C. what D. whether 38. A story goes ______ Elizabeth I of England liked nothing more than being surrounded by clever and qualified noblemen at court. A. when B. where C. what D. that 39. Luckily, we’d brought a road map without ____we would have lost our way. A.it B.that C.this D.which 40. I don’t like ____ you speak to her. A. the way B. the way in that C. the way which D. the way of which 41. English is a language shared by several diverse cultures,each of——uses it somewhat differently. A.which B what C.them D.those 42.The prize will go to the writer story shows the most imagination. A.that B. which C.whose D what 43.The Chinese government has decided to develop the west of China, ,I dare say, will benefit the peoplethere,especially those who are still leading a poor life. A.what B.whatever C.which D.as 44.She thought I was talking about her daughter in fact,I was talking with my daughter.

-3-

A.whom B.where C.which D.while 45.There is no doubt___he is the best man for thejob. A.that B whether C.if D.what. 46.She showed the visitors around the museum,the constructionhad taken more than three years. A .for which B. with which C. of which D. to which 47. Why does she always ask you for help?There is no one else_______,is there? A .who to turn to B. she can turn to C. for whom to turn D. for her to turn 48.Julie was good at German,French and Russian,all of ______ she spoke fluently. A.who B.whom C which D.that 49.A warm thought suddenly came to me I might substitute the hero to buy some flowers for his mother's 60th birthday. A.if B.when C.that D.which 50.-I can’t find Mr Brown. Where did you meet him this morning? -It wat in the hotel he stayed. A.that B.which C.where D.when 51.Was it in the beautiful park was located by the sea we first met our new chinese teacher? A.where;that B.which;which C.that;that D.which;where 52.“Once people think you are a liar , it’s hard , no matter what you’ll say.”father warned his son . A.for you to make yourself believe B.for you to make yourself believed C.of you to make yourself believing D.of you to make yourself believe 53.Mary was much kinder to Jack than she was to the others, , of course, made all the others upset. A. who B. which C. what D. that 54.She has a gift for creating an atmosphere for her students ____ allows them to communicate freely with each other. A. which B. where C. what D. who 55.It was April 29,2001 ____ Prince William and Kate Middleton walked into the palace hall of the wedding ceremony. A.that B.when C.since D.berore 56.Between the two parts of the concert is an interval, __________ the audience can buy ice-cream. A.when B.where C.that D.which 57.She showed the visitors around the museum, the construction _____had taken more than three years. A. for which B. with which C. of which D. to which 58.The old town has narrow streets and small houses _____are built close to each other. A. they B. where C. what D. that 59.English is a language shared by several diverse cultures ,each of____ uses it somewhat differently . A. which B. what C. them D. those

-4-

60.A bank is the place ____they lend you an umbrella in fair weather and ask for it back when it begins to rain . A. when B. that C. where D. there 61.The children, ________ had played the whole day long, were worn out. A. all of what B. all of which C. all of them D. all of whom 62.Mo Yan was awarded the Nobel Prize for Literature in 2012, made one of the Chinese people’s long-held dreams come true. A. it B. that C. what D. which 63.Finally he reached a lonely island _________ was completely cut off from the outside world. A. when B. where C. which D. whom 64.The school shop, customers are mainly students, is closed for the holidays. A. which B. whose C. when D. where 65.This is one of the best novels _____ ever been written by her. A. that has B. which has C. that have D. which have 66.At the party, John made up a joke, people burst our laughing. A.on which B.by which C.at which D.from which

-5-

专题一 定语从句答案 1.A 2.B 3.C 4.D 5.B 6.B 7.D 8.D 9.D 10.A 11.D 12.A 13.B 14.A 15.C 16.A 17.D 18.D 19.B 20.D 21.C 22.A 23.A 24.A 25.A 26.C 27.B 28.B 29.C 30.C 31.A 32.B 33.[解析]先行词前有 such 修饰,并且从句中缺宾语所以答案为 as. 选 D. 34.解析:分析可知定语从句中的“desk”缺少定语。所以选 A. 35.D 36.C 37.B 38.A 39.D 40.A 41.A 解析:考查定语从句。本句中的先行词是 several diverse cultures,在从句中作 of 的宾语,所以应用关系代词 which。 42.C 解析:考查定语从句。主句是“The prize will go to the writer” ,定语从句中的名 词 story 的前面缺少定语,故选 whose。 43.C 点拨】可以忽略先行词和从句之间的插入语 I dare say which 引导非限制性定语从句, 替代前面的句子。 44.D【点拨】此处用 while 表示转折,意为“然而” 。句意为她认为我在淡论她的女儿,而实 际上,我在谈论我的女儿” 。 45.A 解析:考查 doubt 的用法。当主句中为否定句时,doubt 后的同位语从句要用 that 来引 导,当主句为肯定句时,要用 whether/if 来引导,故选 A。 46.C 解析:考查定语从句。句意为“她带领参观者参观的这个博物馆,其建设花费了三年多 时间。 ”the construction 与 which 代替的 the museum 之间为所属关系,故用 of。 47.B 解析 she can turn to 是定语从句,作 no one else 的定语,省略了 who 或 whom。turn to 意为“请求,求助” 。正确答案为 B。 48.C 解析: 考查定语从句。 分析句子成分后可知, 此题中先行词为 “German, French, Russian” , 在介词 0f 后只能用 which 或 whom 引导定语从句,而先行词指物,排除 whom, 故 C 项正 确。句意为“Julie 擅长德语.法语和俄语,这三种 语言她都能说得很流利。 ” 【失分点分析】 此题考生容易误选为 B 项 whom。 注意首先 要根据语境确定先行词为 German, French,Russian,而不是 Julie。 49.C 50.C 51.C 52.B 53.B【命题动向】考查定语从句 。 解析一: which 引导非限制性定语从句,指代前面的整个内容,同时在定语句中作主语。本 句话中的 of course 是插入语。句意为:玛丽对待杰克比对别人要好得多,当然这使得其他 所有的人都很不安。 解析二:本题考查的是 which 引导的非限定性定语从句,which 指代一件事。句意为”Mary 对 Jack 比她对别人要好,这当然使得别人很不高兴。 ” 54.A【命题动向】考查定语从句中的关系词。 解析一:分析句子结构可知,先行词是 an atmosphere 在后面的从句中作主语,故用 which 引导。本句的意思是:她有一种为她的学生创造气氛的天赋,这种气氛让他们彼此之间互相 自由地交流。 解析二:考查定语从句关系词的确定。此句为限定性定语从句,先行词为 an atmosphere,并 在从句中作主语,which 为关系代词,可以作从句主语。where 为关系副词不能作从句主语; what 不用于定语从句;who 只能指人。

-6-

55.B【命题动向】考查定语从句中的关系词。 解析一:空格前是时间 April29.201 1 在后面的从句中作时间状语,故用 when 引导定语从句。 本句的意思是:威廉王子和凯特·米德尔顿于 201 1 年 4 月 29 日步人了婚礼的殿堂。此题易 错选 A,若构成强调句型,需在时间前加介词 on。 解析二:考查定语从句。此句为定语从句,而不是强调句型。It 指时间,而不是形式主语; April 29,2011 为主句的表语;在从句中被关系副词 when 代替,充当状语。如果在 April29, 2011 之前有介词 on,则构成强调句型(选 A)。 56.A【命题动向】考查定语从句。 解析一:when 引导的是一个定语从句,先行词为 interval(幕间休息),在定语从句中做时间 状语,所以选择 A 项。句意为:在该音乐会的两个部分之间有休息时间,那时观众可以买冰 激凌。 解析二: 本题意为 “在音乐会两部分之间有间隙时间, 那个时候观众可以买冰激凌” 。 Interval 是间隔,休息时间,表示一段时间,只有 A 选项能够引导一段时间。B 选项表示地点,不符合 题意。C 选项 that 引导定语从句不能跟在逗号之后。D 选项应改成 in which。 57.C【命题动向】考查非限制性定语从句。 解析一: 介词+关系代词引导因定语从句。 the construction of which 表示“博物馆的建设”。 解析二:本题考查定语从句。据题意“她带领游客参观博物馆,这个博物馆的建造工作历时 三年多”;of 表示?的,Which 指代先行词 construction。the construction of which 引 导的非限定语从句,故选 C。 58.D【命题动向】考查引导定语从句的关系词。 解析一:分析句子结构可知,small houses 是先行词,虽然是地点名词,但在后面的定语从 句中作主语,故用 that 引导。本句意思是:这个古老的小镇上有狭窄的街道和小房子,这些 房彼此建得很近。 解析二:that 做关系代词,引导定语从句,在从句中作主语,不可省略。 “they”, “what” 不可引导定语从句, “where”引导定语从句,在从句中做状语,不做主语。 59.A【命题动向】考查定语从句。 解析一:which 引导非限制性定语从句,在从句中和 each of 构成句子的主语,修饰先行词 cultures。 解析二:句意为“英语是一门由几种不同文化所共用的语言,每一种文化对它的使用都有所 不同” 。 根据语境, 后半部分应是非限制性定语从句,故选择关系代词。 四个选项中只有 which 是关系代词,故选 A 项。 60.C【命题动向】考查定语从句。 解析一:where 引导限制性定语从句,在从句中作地点状语,修饰先行词 the place。判断的 关键是看从句中是否缺句子成分,很明显,此处是缺少的状语成分,句子主干完整。 解析二:本句意为: “银行是在晴天借给你雨伞,而在天开始下雨时又要吧伞收回的地方” 。 根据语境,所填的词应该是定语从句的引导词;根据成分,应选用关系副词,表示地点,故 选 C 项。 61.D 62.D 63.C 64.解析: 先行词 shop 在从句中作 customers 的定语。 which 不能在定语从句中作定语, when 和 where 在从句中作状语。故选 B 项。 答案:B【命题立意】考查非限制性定语从句的引导词。难度适中。 65.C

-7-

66.C

-8-


搜索更多“2014高考英语考前20天冲刺 定语从句”

网站地图

All rights reserved Powered by 伤城文章网 5xts.com

copyright ©right 2010-2021。
伤城文章网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com