伤城文章网 > 其它课程 > 2019版高考英语一轮复习 选训习题 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版选修6.doc

2019版高考英语一轮复习 选训习题 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版选修6.doc


2019 版高考英语一轮复习 选训习题 模块 6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版选修 6
一、阅读理解。 The English language has an interesting way of classifying words.You might find that a noun acts like an adjective.You know that an adjective modifies(修饰),describing a quality of a noun.For example,you drink a cup of hot tea.The adjective is hot and the noun is tea.What about lemon tea?Lemon is a noun,isn't it?Why is it modifying tea? English often uses nouns as adjectives to modify other nouns.For example,a car that people drive in races is a race car.A car with extra power or speed is a sports car.Nouns that modify other nouns are called adjectival nouns. Did you notice something unusual about the expressions with the noun car?A car used to race other cars is a race car.Both nouns are singular.A car that has power and speed is a sports car.Why is the first noun,sports,plural?A search of the Internet shows us that people started using this phrase back in 1914.Cars were a new thing then. There is no rule about whether the attributive noun is singular or plural.Most of the time it is singular.But if the combination of nouns includes a plural noun,it usually stays that way.The result is phrases like ladies room,not lady room,for a room meant for women and girls,and bean soup but not beans soup for a soup made of beans.Some grammar experts think that English speakers are using more plural nouns in this way. When writing these attributive nouns in English,learners sometimes wonder about whether to use an apostrophe(撇号)to show possession.Is it a ladies' room?No,it is a ladies room.Attributive nouns do not need the apostrophe.So we write Veterans(老兵)Day in American English and not Veteran's Day or Veterans' Day.That means the day is in honor of military veterans,not owned by veterans. 1.What's the topic of this text? A.The function of nouns.

B.Special kinds of adjective. C.A special use of nouns. D.The use of adjectives. 2.Adjectival nouns can be used to describe________. A.adjectives B.sentences C.phrases D.other nouns 3.Why is the plural form “sports” is used to describe a noun? A.It is a traditional usage. B.It is a rule of grammar. C.It is a grammar mistake. D.It is a form of stress. 4.Which of the following is a correct English expression? A.Ladies' room. B.Veteran's Day. C.Veterans' Day. D.Veterans Day. 参考答案: 1.C; 2.D; 3.A; 4.D 解析: 1.[主旨大意题。本文谈论名词的一种特殊用法:作定语。由第一段得出。] 2.[细节理解题。形容词性名词用来修饰其他名词。由第二段最后一句 Nouns that modify other nouns are called adjectival nouns 得出。] 3.[推理判断题。复数名词 sports 作定语是一种传统用法。由第三段倒数第二句 A search of the Internet shows us that people started using this phrase back in 1914 得出。] 4.[细节理解题。Veterans Day“美国退伍军人节”,两个名词之间不是所属关系,不能用撇 号。由最后一段得出。] 二、单项填空 1.As we know, nothing can be equal to the _______ of parents for their children in the world. A. privilege B. affection C. substitute D. adjustment

【答案】B 【解析】privilege 特权; affection 喜爱;热爱;substitute 代替者;adjustment 调整。 句意:众所周知,世 界上没有东西可以和父母对孩子的爱进行媲美。 2.If you come to visit China, you will experience a culture of amazing depth and _______ variety. A. combination B. mixture C. connection D. variety 【答案】D 【解析】mixture 混合,混合物;connection 连接;combination 结合;variety 多样, 种类。句意:如果你来 中国旅游,你将会体验到一种博大精深的文化(体验中国文化的深度和多样性)。 3.The famous musician, as well as his students, was invited to _______ at the opening ceremony of the 2012 Taipei Flower Expo. A. accelerate B. improve C. perform D. develop 【答案】C 【解析】accelerate 加速,加快;improve 改善,提高;perform 表现,表演;develop 发 展。句意:那位著 名的音乐家以及他的学生应邀在 2012 年台北花卉博览会开幕式上进行了演出。 4.A special feature of education at MIT is the opportunity for students and professors to _______ together in research activities. A. specialize B. participate C. consist D. involve 【答案】B 【解析】句意:麻省理工学院教育的一个特点就是给学生和教授共同参与研究工作的机会。 specialize 与 in 搭配表示专攻与某一门学科 to specialize in history 表示专攻历史;participate 与 in 搭配表示参与, 参加.participate in=take part in; consist 与 in 搭配表示在于, 存在于的意思。 involve 与 in 的搭配有

两种形式:involve sb./sth. in 表示使卷入。 5.A good government will _______ its citizens freedom of speech instead of attempting to control their opinions and thoughts. A. guarantee B. instruct C. indicate D. convey 【答案】A 【解析】句意:一个好的政府会保证公民言论自由,而不会试图控制他们的意见和思想。 guarantee 担保, 保证;instruct 通知,指示,命令,教授;indicate 表明,暗示;convey 传递,传达。 6.I want you to _______ them that they’ve got three months to get the details sorted out. A.promise B.instruct C.expect D.forecast 【答案】A 【解析】句意: “明天我们可以象计划的那样去露营吗?” “恐怕不能,乌云预示着要有 一场大雨。 ”promise 答应,许诺,预示(主语是物);instruct 指导,指示;expect 期待,预料;forecast 预 测(主语是人)。 句意:我想让你告知他们,他们有三个月时间来理清细节。 7.My English teacher’s humor made every student _______. A. burst into laughing B. burst out laughter C. burst into laughter D. burst in laughing 【答案】C 【解析】句意:英语老师的幽默使得所有的同学突然大笑起来。burst into laughter 意为 “突然大笑起来” , 其他选项搭配不对。 8.When asked how he _______ the excellent idea, he said one of his childhood experiences was the original inspiration to begin his story. A. put up with B. kept up with C. came up with D. went through with 【答案】C

【解析】put up with 忍受,忍耐;keep up with 与……并驾齐驱,跟上;come up with “提出,想出(计划/ 答案等);go through with 将……进行到底。句意:当被问到他是怎样想到那个好主意时, 他说灵 感来自于他童年的一次经历。 9.Eventually, I felt well enough to _______ a job as a teaching assistant. A. take off B. take on C. take back D. take in 【答案】B 【解析】take on a job 意为“(受雇)承担一项工作” 。句意:最后,我觉得病情已经恢 复到可以担任(take on) 一个助教的工作了。 10.—Why did Miss Li resign from the present position so abruptly? —As far as I know, she _______ for higher wages, but was turned down in the end. A. broke off B. gave away C. went on D. held out 【答案】D 【解析】break off(使)分离,(使)脱离,停止,断交;give away 赠送,泄露;go on 继 续,发生;hold out for 坚持得到,坚持要求。句意: “李小姐为什么如此突然辞去现在的职位?” “据我所知, 她坚持要 求增加薪水,但最后被拒绝了。 ” 11.The actor’s absurd behavior put an end to the last traces of _______ his fans had for him. A. appreciation B. motivation C. affection D. expectation 【答案】C 【解析】 appreciation 欣赏, 鉴别, 增值, 感谢; motivation 动机, 积极性, 推动; affection 喜爱,感情, 影响,感染;expectation 期待,预期,指望。句意:那个演员荒谬的行为结束了他的粉丝 们对他 的喜爱。have affection for/towards 喜爱;钟爱。 12.The Internet and _______ on campus services,from food delivery to laundry,

are fuelling a student culture of staying in dormitories. A student can have every need met without leaving the dormitory. A. various B. Expensive C. complex D. interesting 【答案】A 【解析】 various 各种各样的, 符合句意。 expensive 昂贵的; complex 复杂的; interesting 有趣的。句意: 网络及各种校园快捷服务的流行,从订餐服务到洗衣服务,促进了校园“宅文化”的传播。 足不 出户,学生便可以解决一切需求。 13.Your _______ as a student will be excellent if you develop a habit of reflecting on how you learn. A. performance B. growth C. operation D. character 【答案】A 【解析】performance 表演;growth 成长;operation 手术;character 性格。句意:如 果你养成反思所学知 识的好习惯,那么作为学生你会表现得很出色的。 14.In order to encourage _______ in class activities, teachers may call on students regardless of whether they have raised their hands. A. inspection B. suspension C. anticipation D. participation 【答案】D 【解祈】inspection 检验,检查,视察,检阅;suspension 悬浮,悬架,悬浮液,暂停; anticipation 期待, 希望,预期,预测,预感;participation 参加,参与。句意:为了鼓励学生参与班级活动, 老师可 以号召学生,不管他们是否举手(想要参加)。 15.Although looking good is no _______ of doing the job well, personnel officers often hire the person they think most physically attractive.

A. guarantee B. principle C. reward D. guidance 【答案】A 【解析】句意:尽管良好的相貌并不是把工作做好的保证,但人事管理人员常常会聘用他们 认为外貌非常 吸引人的人。guarantee 保证;principle 原则;reward 奖励;guidance 指导。 三、完形填空 As a child, Jane was fond of animals. As a consequence, when she was growing up, all she ever heard was as follows,“Jane, you should be a (n) 1 W. You’re

going to achieve great success in that field. That’s the very thing you should do in the future.” So when she got to the Ohio State University, she took biology, chemistry and some other 2 , studying hard to be a vet.

Later on, she won a Rotary Ambassadorial Scholarship, which allowed her to spend her the 3 4 year studying abroad in Manchester, England. Away from the family and from them, she found herself one day sitting at her desk, surrounded

by biology books and staring out of the window, when it suddenly hit her:“I’m in total 6 5 W. I don’t want to be a vet!” she thought back over all the things she’d done in her life and what had

made her happy. And then it hit her—it was all of the youth leadership conferences that she had volunteered at 7 the communications and leadership courses she had 8 ?

taken as selective courses back at Ohio State. “How could I have been so Here I am in my fourth year at school and just finally path. I just never took the time to 11 10 9

that I’m on the wrong

it until now, ” she thought.

by her new thought, Jane spent the rest of her year in England taking 12 to Ohio State, she was

courses in communications and media studies. When 13

able to convince the administration to let her create her own program in 14 it took her 2 years longer to finally graduate. She

“leadership studies”, 15

to become a senior management adviser in leadership training and development 16 founded a drug?prevention organization that 18 17

for the Pentagon. She

the message, “Lead your own life with the skill and the So, never 19

to say no.” 20 only

someone else’s dreams. If you limit your

to what seems possible or reasonable, you disconnect yourself from what you truly want. 【解题导语】 文章讲述了从小喜欢小动物的简,一开始由于受到外界的影响,把当一

名兽医、关爱动物作为自己的理想,并在大学学习了相关专业。后来发现,自己真正喜欢的 是社交和管理专业,于是简作出了改变,最后取得了成就。 1.A.engineer C.doctor B.programmer D.vet

D 解析:根据文章第一句提到的简小时候很喜欢动物,以及该段最后一句中的 vet 可知, 简总是听人说她长大后应该成为一名兽医(vet) 。故选 D 项。 2.A.subjects C.projects B.objects D.programs

A 解析:根据设空前的 biology,chemistry 可知,此处指简在大学里学习生物、化学还有 其他课程。subject 意为“课程”;object 意为“物体” ;project 意为“工程”;program 意为“项目”。故选 A 项。 3.A.first C.final B.second D.past

C 解析:根据第三段中的 fourth year 可知,简大学最后(final)一年在英国留学。故选 C 项。 4.A.promise C.complaint B.stress D.press

B 解析:由第一段可知,简在家里的时候,家人在她未来职业的选择上对她的干预比较大, 而在英国学习期间,远离了家人,也就没有了来自家人的压力。promise 意为“许诺”; stress 意为“压力”;complaint 意为“抱怨”;press 意为“按,压”。故选 B 项。 5.A.vain C.delight B.misery D.surprise

B 解析:根据下文简所说的话 I don’t want to be a vet!可知,简很痛苦。in misery 意为“痛苦地”,符合语境。故选 B 项。in vain 意为“徒劳; 无用”;in delight 意为“高 兴地”;in surprise 意为“惊讶地”。 6.A.Then C.Perhaps B.Instead D.Seldom

A 解析:空后是说她开始回忆过去所做的事情和那些让她高兴的事情。回忆这些事情是发 生在她发现自己不想做兽医之后, 故选 A 项, 意为“然后”。 instead 意为“反而” ; perhaps 意为“或许;可能”;seldom 意为“很少;不常” 。 7.A.but C.and B.or D.so

C 解析:根据语境,youth leadership conferences 和 communications and leadership courses 都是简喜欢的事情,它们之间为并列关系。故选 C 项。

8.A.disturbed C.intelligent

B.ignorant D.lucky

B 解析:根据语境,简喜欢的是社交和管理方面的课程,而不是兽医。这里表达的意思是 “我怎么如此无知, 大学四年级了才意识到选错了路 (专业) ”。 ignorant 意为“无知的”, 符合语境。故选 B 项。disturbed 意为“不安的;烦恼的”;intelligent 意为“聪明的”; lucky 意为“幸运的”。 9.A.aware C.afraid B.unconscious D.satisfied

A 解析:由语境可知,简想换专业,也就是说她意识到当初选错了路(专业) 。aware 意为 “意识到的”;unconscious 意为“无意识的”;afraid 意为“害怕的”;satisfied 意为 “满意的”。故选 A 项。 10.A.complete C.permit B.accomplish D.admit

D 解析: 此处为 never/not...until 结构。 句中 it 指的是上文所说的“自己当初选错了专 业”,因此,此处指直到现在她才承认这一点。complete 意为“结束”;accomplish 意为 “完成;实现”;permit 意为“允许”;admit 意为“承认”。故选 D 项。 11.A.Inspired C.Embarrassed B.Disappointed D.Confused

A 解析:根据空后的 Jane spent the rest of her year in England taking courses in communications and media studies 可知,简受到新想法的激励,开始学习通信和传媒专 业。 inspire 意为“鼓舞; 激励”; disappoint 意为“使失望”; embarrass 意为“使尴尬”; confuse 意为“使困惑”。故选 A 项。 12.A.relating C.responding B.returning D.referring

B 解析:简本是在俄亥俄州大学学习,后获得奖学金去英国学习,此时指在英国学习结束 后,简返回美国俄亥俄州。return to 意为“返回”,符合语境。故选 B 项。relate to 意 为“与……相关”;respond to 意为“回应”;refer to 意为“涉及”。 13.A.eventually C.hardly B.especially D.desperately

A 解析:简最终说服了学校的行政部门让自己创办自己的“领导课程” ,尽管这让她毕业的 时间延迟了两年。eventually 意为“最终”;especially 意为“尤其,特别”;hardly 意 为“几乎不”;desperately 意为“绝望地,孤注一掷地”。根据语境可知选 A 项。 14.A.if C.although B.as D.despite

C 解析:“说服行政部门让自己创办自己的课程”和“延迟毕业”两者之间是让步关系, 故选 C 项。 15.A.managed C.tried B.failed D.attempted

A 解析:根据语境,简成为五角大楼领导力培训与发展的一名高级管理顾问。这里描述的 是她的成功,所以选 managed,manage to do 意为“成功做”。fail 意为“失败;未能做”; try 意为“努力”;attempt 意为“尝试”。 16.A.still C.again B.never D.also

D 解析:她还创办了毒品预防组织,这是在成为高级顾问之后又一个成功之处。所以用 also,表递进。故选 D 项。 17.A.proves C.concludes B.conveys D.warns

B 解析:prove 意为“证明”;convey 意为“传递”;conclude 意为“结束”;warn 意为 “警告”。这里指的是传递一种信息,故选 B 项。 18.A.fact C.will B.chance D.truth

C 解析:fact 意为“事实”;chance 意为“机会”;will 意为“意志;意愿”;truth 意为“真理”。 由常识可知, 在人生道路的选择过程中, 抵御外界干扰需要的是“意志力”。 故选 C 项。 19.A.ignore C.realize B.break D.live

D 解析:此处提到的梦想就是第一段所说的周围的人根据简喜欢小动物给她描绘未来当兽 医的理想。 ignore 意为“忽视”; break 意为“打破”; realize 意为“实现”; live one’s dreams 意为“实践某人的梦想”。故选 D 项。句意为:所以,决不能去实践别人的梦想。 20.A.smiles C.mistakes B.choices D.reasons

B 解析:句意为:如果你把人生的选择仅局限在看似可能发生的和合理的事情上,那么你 就会与你真正想成为的人失之交臂。smile 意为“微笑”;choice 意为“选择”;mistake 意为“错误”;reason 意为“理由”。故选 B 项。 四、短文改错。 Challenges of life are of great importance in our grow.They remind me my days in senior high school which I joined in the military training.It was the first time

I have lived away from my home,so I found it difficult to fit in.And the training officer was strict in me.I once thought I couldn't stick to the end.But anyway, I was succeeded.The trials made it much easy for me to adapt to life,but the difficulties I came across have now become a precious memory in my life.In short, learning to regard the challenges of life as the stepping stone to future success and make the best of them. 【答案】 Challenges of life are of great importance in our grow.They remind me ∧ my days
growth of

in senior high school which I joined in the military training.It was the first time
when

I have lived away from my home,so I found it difficult to fit in.And the training
had

officer was strict in me.I once thought I couldn't stick to the end.But anyway,
with

I

was

succeeded.The trials made it much easy for me to adapt to life,but the
easier and

difficulties I came across have now become a precious memory in my life.In short, learning to regard the challenges of life as the stepping stone to future success
learn a

and make the best of them. 第一处:grow 改为 growth。考查名词。根据空前的形容词性物主代词 our 可知,应将 grow 改为 growth。 第二处:在 me 后加 of。考查固定搭配。此处 remind sb.of sth.意为“使某人想起某 事”,为固定搭配。 第三处:which 改为 when。考查定语从句。分析句子结构可知,senior high school 后为定语从句,先行词为 days 且从句中不缺少成分,故应将 which 改为 when,在句中作时 间状语。 第四处:have 改为 had。考查时态。在 It was the first time(that)句型中,从句中 谓语动词用过去完成时,故将 have 改为 had。 第五处:in 改为 with。考查固定搭配。此处 be strict with sb.意为“对某人严格”, 为固定搭配。 第六处:删除 was。考查语态。此处 succeed 为不及物动词,没有被动语态,故将 was 删除。 第七处:easy 改为 easier。考查形容词比较级。根据语境及句中 much 可知,此处表示 更加容易,故用形容词比较级。 第八处:but 改为 and。考查连词。根据语境可知,上下文之间是顺承关系,故将 but

改为 and。 第九处:learning 改为 learn。考查祈使句。分析句子结构可知,此处是一个祈使句, 与下文中的“make the best of them”构成并列结构,故将 learning 改为 learn。 第十处:the 改为 a。考查冠词。此处表示一个垫脚石,表示泛指,且 stepping 的发音 以辅音音素开头,故将 the 改为 a。


搜索更多“2019版高考英语一轮复习 选训习题 模块6 Unit 1 Laughter is good for you 牛津译林版选修6.doc”

学习资料共享网 | 文档资料共享网 | 兰溪范文 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库 | 学习资料共享网 | 文档资料共享网 | 兰溪范文 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库 | 学习资料共享网 | 文档资料共享网 | 兰溪范文 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库 | 学习资料共享网 | 文档资料共享网 | 兰溪范文 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库 | 学习资料共享网 | 文档资料共享网 | 兰溪范文 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库 | 学习资料共享网 | 文档资料共享网 | 兰溪范文 | 酷我资料网 | 省心范文网 | 海文库 |

网站地图

All rights reserved Powered by 伤城文章网 5xts.com

copyright ©right 2010-2021。
伤城文章网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。3088529994@qq.com