伤城文章网 > 其它课程 > 2019-2020年高中英语 unit5 virtual reality-grammar教案 上海牛津版S2A

2019-2020年高中英语 unit5 virtual reality-grammar教案 上海牛津版S2A


2019-2020 年高中英语 unit5 virtual reality-grammar 教案 上海牛津版 S2A
一、章节分析 (一)综述
本章节涉及两个语法项目的学习---将来时的总结运用和连词的总结。运用这两个语法项 目,前者要侧重实际运用,后者要侧重连词的分辨和运用。 (二)教学方法
自由会话加归纳法。(通过对于课文和日常生活的谈论,让学生觉得,英语语法就在我们 的日常生活中,克服畏难情绪。) (四)重点和难点
将来时的教学重点在于鼓励学生在不同的语境下运用将来时态。而对比连词的教学重点 在于帮助学生分辨总结附加连词和对比连词的不同用法,并在语境中运用;同时,教师不妨 帮助学生复习其他的连词用法。

二、教学设计(Teaching Designs)

教学内容

教学实施建议

教学资源参考

Warming up

?

Present the question “What will our life be like

if VR is everywhere in our life?

Lead–in ?

Ask the students to read the text of Virtual

Reality again and underline all the sentences using

future tense.

(此项可分组分段集体完成)

Practice

教师和学生一起总结对将来发生事情的表达方式,然后做 P100-102 的口头练习,强化实际运用。

1. Ask students to read the two paragraphs on P102 and

Lead–in

P103 talking about VR. 2. Ask students to summarize the usages of the

connectives.

Practice 做 P102-103 的口头练习,强化实际运用。 Exercises &
教师自编题目见[链接 1] Homework

[链接 1] 说明:
有关连词的补充练习。

1. Would you like a cup of coffee _____ shall we get down to business right away?

A. and

B. then C. or

D. otherwise

2. _____ you are invited, you should go to the party.

A. Because

B. For

C. Since

D. While

3. We must get up early tomorrow, ______ we’ll miss the first bus to the Great Wall.

A. so

B. or

C. however D. but

4. One more week, _____ we will acplish the task.

A. or

B. so that

C. and

D. if

5. They were surprised that a child should work out the problem _____ they themselves

couldn’t.

A. while

B. and

C. or

D. when

6. The manager of this pany is very busy _____ he spared us two hours.

A. and

B. so

C. or

D. but

7. Pay great attention to me _____ you’ll fail in the experiment.

A. or

B. because C. and

D. but

8. Though it rained heavily _____ we went on walking.

A. but

B. so

C. and

D. yet

9. Don’t be afraid of asking for help _____ it is needed.

A. unless B. since

C. although D. when

10. He heard a cry for help, ____ he rushed out of the house.

A. for

B. but

C. or

D. and

11. Mr Tad must have eaten a lot of food, ____ he is so fat.

A. or

B. for

C. since

D. because

12. Porcelain is not a single clay, _____ a pound of kaolin, ball clay, feldspar,

and silica.

A. and

B. so

C. but

D. otherwise

13. ____ I admit that there are still some problems about the surroundings here, I

don’t mean that they can’t be solved.

A. Until B. While

C. As

D. Unless

14. She thought I was talking about her son, ____ in fact I was talking about my

daughter.

A. whom

B. where

C. which

D. while

15. Although tigers are often trained, they cannot be easily tamed ____ caught very

young.

A. if

B. unless

C. when D. though

Key:

1. C

2. C

3. B

4. C

8. D

9. D

10. D

11. B 12. C 13. B 14. D 15. B

5. A

6. D

7. A


搜索更多“2019-2020年高中英语 unit5 virtual reality-grammar教案 上海牛津版S2A”

网站地图

All rights reserved Powered by 伤城文章网 5xts.com

copyright ©right 2010-2021。
伤城文章网内容来自网络,如有侵犯请联系客服。zhit325@126.com